Η Γ.Γ. Τουρισμού στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση U.I.T.T στο Κίεβο.

Ο Αρχιμανδρίτης κος Σπυρίδων Κατραμάδος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία κος Γεώργιος Πουκαμισάς, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κος Χρυσόστομος Συνετός και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Χαρ. Καρίμαλης.

 

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ουκρανίας, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό και σε εκδηλώσεις προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο Κίεβο.

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα σε σειρά εκδηλώσεων στην Ουκρανία, με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UITT που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ είχαν δυναμική παρουσία.

Η κα Κουρνέτα με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη, επισκέφθηκαν την Έκθεση και το Περίπτερο του ΕΟΤ, όπου είχαν συναντήσεις με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Ουκρανίας και με Έλληνες συνεκθέτες.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η κα Κουρνέτα παρουσίασε την υλοποιούμενη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που καθιστούν τη χώρα μας ιδιαίτερα ελκυστική στο ταξιδιωτικό κοινό της Ουκρανίας.

Επίσης συζήτησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γενικό Γραμματέα για τα θέματα προώθησης και προβολής του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Ουκρανία.

Η κα Κουρνέτα, επίσης παρέστη στην ειδική εκδήλωση στο Κίεβο της πρωτοβουλίας “Sympossio Greek Gourmet Touring” για την προώθηση της γαστρονομίας και του γαστρονομικού πολιτισμού της Ελλάδας, στο εξωτερικό που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ουκρανία, η  Γενική Γραμματέας συμμετείχε  στις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Οδησσό.

Η κα Κουρνέτα  παρέστη στην  παρέλαση και στην κατάθεση στεφάνων στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Συναντήθηκε  επίσης με τον Διευθυντή του Παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Σωφρόνη Παραδεισόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για το σημαντικό ρόλο του ΕΙΠ στην προώθηση των διμερών σχέσεων  σε νευραλγικούς τομείς, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, και διερεύνησαν τις  δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον συνεργασιών  που αφορούν στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος, O Επικεφαλής του Τμήματος Προώθησης Τουρισμού της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κος Μίλτος Νικολάου η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας κος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης

 

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδικη Κουρνέτα με τον αντιδήμαρχο Χερσονήσου κο Ευθύμιο Μουντράκη

Στην εκδήλωση στο Κίεβο της πρωτοβουλίας “Sympossio Greek Gourmet Touring”

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα με τον Διευθυντή του Παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Σοφρώνη Παραδεισόπουλο.