Χαιρετισμός στην τελετή απονομής “GREEK HOSPITALITY AWARDS 2018”

Στην τελετή απονομής “Greek Hospitality Awards 2018” συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κυρία Ευρυδίκη Κουρνέτα, όπου απήυθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια απένειμε βραβεία σε ξενοδοχεία που διακρίθηκαν.

Η κυρία Κουρνέτα στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

” Τα “Greek Hospitality Awards” αποτελούν πλέον θεσμό που επιβραβεύει την ικανότητα, τον στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά και συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην τουριστική ανάπτυξη και γενικότερα στο χώρο της ξενοδοχίας, της φιλοξενίας και του επιχειρείν.

Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση που αναδεικνύει την Αριστεία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που πρωτοπορούν, που διακρίνονται, που πετυχαίνουν μετρήσιμα αποτελέσματα και αποτελούν πρότυπα για την τουριστική βιομηχανία διεθνώς.

Στο Υπουργείο Τουρισμού, θεωρούμε στενούς συνεργάτες μας τις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις και τους φορείς που τις εκπροσωπούν θεσμικά.

Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας, μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες, αλλά και την συλλογική προσπάθεια για διάκριση της Χώρας μας.

Η αναγνωρίσιμη και διαχρονική ταυτότητα, ο σεβασμός και η αξιοπιστία απέναντι σε πελάτες, συνεργάτες και εργαζομένους, η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, η πιστοποίηση και ο έλεγχος των διαδικασιών, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, η εξωστρέφεια και οι διεθνείς συνεργασίες, το ήθος και η προσήλωση στις αρχές του υγιούς επιχειρείν, θεωρώ ότι είναι οι αρχές και οι αξίες που επιβραβεύονται και αναγνωρίζονται σήμερα.

Μαζί όμως με αυτές επιβραβεύεται ταυτόχρονα και η εμπιστοσύνη και η αισιοδοξία του ιδιωτικού τομέα στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Χώρας μας.

Και επειδή πίσω από τους αριθμούς, τις εμπορικές ταυτότητες και τις επιτυχίες κρύβονται άνθρωποι, ξεχωριστές προσωπικότητες, σ΄αυτούς αξίζει ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όσα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στην τουριστική ανάπτυξη αλλά και στον Έλληνα και ξένο τουρίστα.

Ο Τουρισμός αποτελεί τομέα υψηλής προτεραιότητας για την Κυβέρνηση. Διανύει ήδη νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Κινητοποιεί την πραγματική οικονομία και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και για άλλους παραγωγικούς τομείς όπως η εστίαση, το λιανικό εμπόριο, οι εξαγωγές και οι μεταφορές.

Από το 2015 που σχεδιάσαμε νέα Τουριστική – Περιφερειακή Πολιτική, εργαζόμαστε μαζί με τους τουριστικούς φορείς, τα συναρμόδια Υπουργεία, τα επιμελητήρια και την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα παγκόσμιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο, με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την στήριξη της Περιφέρειας.

Η Ελλάδα διακρίνεται διεθνώς.

Έχουμε συνεχή αύξηση αφίξεων, ρεκόρ προσέλευσης τουριστών για το 2017, στα 30 εκατομμύρια με 14,5 δις έσοδα, νέες και ισχυρές στρατηγικές σχέσεις με παραδοσιακές και νέες τουριστικές αγορές και σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές υψηλής ποιότητας. Καθοριστική η συμβολή του τουρισμού και στην αύξηση της απασχόλησης, η οποία σύμφωνα με προβλέψεις θα πλησιάσει το 2018, το 26%.

Αναβαθμίσαμε τη διεθνή παρουσία της Χώρας μας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αλλά και του ΟΟΣΑ, ενώ μέσω του ΕΟΤ δίνουμε ισχυρό παρόν και προβάλλουμε διεθνώς την Ελλάδα επενδύοντας στην Ιστορία, στον Πολιτισμό, στο φυσικό περιβάλλον και στις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στη γαστρονομία, την κρουαζιέρα, τον θρησκευτικό, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Θέλω να ξέρετε ότι στηρίζουμε την τουριστική επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Δημόσια και Ιδιωτική πρωτοβουλία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. “