Προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τουρισμό στις 13 Περιφέρειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου &εκπροσώπους της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για την μετεκπαίδευση και τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου καθώς και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο και τους εργαζόμενους.
Στη συνάντηση παρέστη η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, υπεύθυνη για τα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης. Επίσης συμμετείχαν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς, Λασιθίου κ. Μανώλης Πεπόνης, Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης, Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας και από την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χότζογλου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Κοκολάκης.
Η Υπουργός ενημέρωσε ότι τα προγράμματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα, για τα οποία το Υπουργείο Τουρισμού επιδίωξε και εξασφάλισε χρηματοδότηση,θα υλοποιηθούν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας και για τρία συνεχόμενα έτη, ενώ στο παρελθόν πραγματοποιούνταν μόνο σε τέσσερις πόλεις.
Τα προγράμματα, κατόπιν αιτήματος των εκπροσώπων των εργαζομένων, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2018.
Επίσης συζητήθηκε η στήριξη των τοπικών κοινωνιών μέσα από τον τουρισμό, το θέμα του «allinclusive», η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου, η διενέργεια ελέγχων για το θέμα της μαθητείας, καθώς και θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον κλάδο, για τα οποία η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει και θα συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο προς επίλυσή τους.