Η Γ.Γ. Τουρισμού στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου

Η κυρία Κουρέντα συνόδευσε την Υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου (WTM2017),

Η ελληνική παρουσία ήταν εξαιρετική, με πολλές συμφωνίες συνεργασίας για τη επόμενη τουριστική περίοδο, βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις για την δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την επιτυχημένη στρατηγική της τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού.
H Ελλάδα και ο ΕΟΤ βραβεύτηκαν στη WTM2017 για το καλύτερο περίπτερο, που ξεχώρισε για τη μεγάλη επισκεψιμότητα και τις επαγγελματικές επαφές (βραβείο “Best Stand for Doing Business”).
Ο ΠΟΤ επέλεξε την Ελλάδα για να διοργανώσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, 9-12 Οκτωβρίου του 2018 και μας συνεχάρη για την ισχυροποίηση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στον τουρισμό.
Σύμφωνα με την μελέτη της WTM “Top 100 City Destination Ranking WTM London Edition”, από την Euromonitor International, η Ελλάδα το 2017 έσπασε το ρεκόρ με τις αφίξεις ξένων επισκεπτών που αναμένεται να φτάσουν τα 30 εκατ. με το Ηράκλειο της Κρήτης να καταγράφει την υψηλότερη άνοδο, ακολουθούμενη στη 2η θέση από πρωτεύουσα Αθήνα σε Πανευρωπαικό επίπεδο.
Οπως τονίζει η μελέτη της έκθεσης “Οι τουριστικές πολιτικές της Ελλάδας συνέβαλαν στην επέκταση της ταξιδιωτικής περιόδου, την προώθηση διαφορετικών θεματικών προϊόντων, το άνοιγμα νέων αγορών και την αύξηση της συνδεσιμότητας μέσω του αέρα, της ξηράς και της θάλασσας. Για τα τελευταία δύο χρόνια, η ανάπτυξη της Ελλάδας ήταν σχεδόν διπλάσια από το μέσο όρο του παγκόσμιου κλάδου παραγωγής του 3,9%.” 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η κυρία Κουρνέτα συνόδευσε επίσης την Υπουργό στη Σύνοδο Υπουργών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της WTM, όπου η κυρία Έλενα Κουντουρά παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τον τουρισμό.