Συμμετοχή στην διυπουργική σύσκεψη Ελλάδας – Γερμανίας στο Βερολίνο

Συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Τουρισμού, κας Ευρυδίκης Κουρνέτα στην διυπουργική σύσκεψη στο πλαίσιο του πρώτου γύρου διυπουργικών διαβουλεύσεων Ελλάδας – Γερμανίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

 

Τον Οδικό χάρτη για την υλοποίηση του Ελληνο-Γερμανικού Διμερούς Σχεδίου Δράσης (Action Plan) εκπόνησαν από κοινού τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στον πρώτο γύρο διυπουργικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Υφυπουργών Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στο Βερολίνο.

Τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομίας, Τουρισμού, Ενέργειας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς,  Ελλάδας και Γερμανίας αναγνώρισαν την καλή πρόοδο, που συντελέστηκε στο πλαίσιο της διμερούς τους συνεργασίας από την υπογραφή του σχεδίου δράσης μέχρι σήμερα.

 

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα συναντήθηκε με τον κο  κ. Alexander Stedtfeldt, Αν. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τουρισμού. Κατά την συνάντησή τους αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα τουριστικής πολιτικής και προβολής και συμφώνησαν στον σχεδιασμό περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναφορικά με την τήρηση του οδικού χάρτη για την  υλοποίηση του Ελληνο-Γερμανικού Διμερούς Σχεδίου Δράσης (Action Plan), έπονται συναντήσεις παρακολούθησης της υλοποίησής του, που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο, ενώ ο δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων σε επίπεδο Υφυπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.